Energie besparen: onafhankelijk en professioneel advies.

Over EnergieWijsWonen

EnergieWijsWonen is een onafhankelijk adviesbureau dat de particuliere huiseigenaar in Eindhoven en Zuid-Oost Brabant adviseert over energie besparen en energiezuinig wonen. Bij bestaande woningen gaat het daarbij over het beter isoleren van de woning en het verbeteren van de installaties voor verwarming, ventilatie en warm water.
Als er plannen zijn om te verbouwen of te renoveren dan kunnen we u vóóraf adviseren over verbetering van isolatie en aanpassing van de installaties.
Naast de energie prestatie van de woning zelf, speelt natuurlijk ook het aantal bewoners en hun gewoontes een rol in het energie verbruik. Ook dat effect is onderdeel van het advies.
EnergieWijsWonen is gecertificeerd voor energieprestatie adviezen in de woningbouw (EPA-W) door de Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector.

U kunt mijn competenties hier verifieren.

Contact

Voor meer informatie en het maken van een afspraak:

Onze adviezen

EnergieWijsWonen levert diverse adviezen (zie de tabbladen Advies en Energielabel)

  • een maatwerkadvies energiebesparing, inclusief het energielabel
  • het officiele energielabel voor uw woning
  • een aanvullend CV prestatie advies
  • een energieadvies bij verbouwing

Onze werkwijze

Opname

Bij een opname wordt uw huis opgemeten en worden de bouwkundige eigenschappen van alle delen van de thermische schil vastgelegd. Voor een energielabel en een maatwerkadvies duurt dit bezoek aan huis ca. 2 ½ uur. Bouwtekeningen van uw huis (en een eventuele aanstaande verbouwing) zijn hierbij zeer nuttig.
De opname voor een aanvullend CV prestatie advies duurt ca. 1 uur.

Rapportage

Het maatwerkadvies energiebesparen (energieadvies op maat) ontvangt u 8 werkdagen na de opname, in de vorm van een uitgebreid rapport. Zodra u besloten hebt welke verbeteringen u uit wilt laten voeren, kunnen we u informeren over deskundige bedrijven. U beslist zelf welke bedrijven u wilt benaderen voor een offerte. EnergieWijsWonen zal controleren of de geoffreerde werkzaamheden tot het gewenste resultaat kunnen leiden. U bepaalt vervolgens zelf met welk bedrijf u zaken wilt doen. Deze ondersteuning van het offerte proces kan aan uw wensen aangepast worden. Een separaat energielabel ontvangt u 4 werkdagen na de opname. Een aanvullend CV prestatie advies ontvangt u 4 werkdagen na de opname. Vervolgens kan EnergieWijsWonen het offerte proces begeleiden, zoals bij het energieadvies op maat. Een energieadvies voor verbouwing bestaat uit een inventarisatie van zowel de bestaande situatie en de situatie na de verbouwing. Dit rapport ontvangt u 8 werkdagen na de opname. Desgewenst kan EnergieWijsWonen daarna het offerte proces begeleiden.

Werktijden voor opname en bezoek aan huis:

  • Opnamen vinden normaal op werkdagen plaats tussen 09:00 en 17:00 uur.
  • In overleg kan dat ook op werkdagen na 17:00 uur of op zaterdagochtend

EnergieWijsWonen is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel Brabant onder nummer 50507001. Ook zijn onze Algemene Voorwaarden daar gedeponeerd.

©EnergieWijsWonen