Aanbevelingen van tevreden klanten van EnergieWijsWonen.

Dakrenovatie en in-dak zonnepanelen

"We hebben EnergieWijsWonen ingeschakeld om een plan uit te werken voor energiebesparing en benutting van duurzame energie. Een noodzakelijke renovatie van het dak bood extra mogelijkheden. Frans Vonk heeft op basis van een energiemodel van ons huis geadviseerd welke energie besparingen (incl subsidie mogelijkheden) zinnig waren. Verder heeft hij geadviseerd over toepassing van zonnepanelen. Wij hebben op basis daarvan met hem een volledig plan uitgewerkt. Vervolgens heeft hij het aanbestedingstraject begeleid. Na de keuze van de aannemers begeleidde hij de uitvoering (verbetering van de dakisolatie, zonnepanelen in het vlak van nieuwe dakleien en nieuw HR ++ glas). Wij hebben Frans ervaren als zeer deskundig, hij maakt heldere en betrouwbare calculaties, en heeft oog voor details. Hij is scherp, veeleisend en probleem oplossend naar de aannemers, integer en zeer plezierig in de omgang. Dit alles tegen een zeer redelijk tarief. Wij bevelen Frans van harte aan voor alle fases in het energie zuiniger maken van uw woning."

Hans de Jong, Eindhoven

Een warmtepomp na grondig isoleren

"Bij de aankoop van onze nieuwe woning uit begin jaren zeventig, was het al duidelijk dat er flink gerenoveerd moest worden. Er was nagenoeg geen isolatie aanwezig, en dus moesten de vloeren, daken, muren na-geïsoleerd worden, en de ramen van HR-glas worden voorzien. Frans Vonk van EnergieWijsWonen heeft ons zeer deskundig geadviseerd, en de bijdrage van de verschillende isolatie-opties op de energie-index in kaart gebracht. Op het internet worden allerlei isolatie-materialen en -methoden aangeprezen, met meestal een onduidelijke onderbouwing. Frans wist ons goed wegwijs te maken en op basis van feiten en eigen berekeningen de juiste keuzes te laten maken. Daarnaast heeft hij ons goed en onafhankelijk geadviseerd bij het selecteren van een warmtepomp voor de verwarming, en bij het beoordelen van de verschillende offertes die we daarvoor kregen. We zijn zeer tevreden over het waardevolle en deskundige advies dat Frans ons heeft gegeven, en bevelen hem van harte aan."

Paul en Ank, Waalre

Vloerverwarming en meer

"Toen wij ons oriënteerden op de aanleg van vloerverwarming op de beganegrondvloer van onze woning, vonden we dat we ons ook moesten oriënteren op de isolatie van diezelfde vloer om geen comfort en warmte te verliezen. We hadden deskundig advies nodig en dat kregen we van Frans Vonk van Energiewijs wonen. Hij heeft enkele uren ons huis van binnen en buiten bekeken, gemeten en een enkel gaatje geboord. Het leverde een paar resultaten op. Op de eerste plaats een goed leesbaar rapport met het oordeel label E. Niet zo mooi dus. Op de tweede plaats leverde het op wat we het beste konden doen om energie te besparen. Het rapport gaf een overzicht van de maatregel, de investering, het effect en de terugverdientijd. En het laatste resultaat was dat onze opvattingen over energiebesparing niet erg adequaat waren, want vloerisolatie was prima, maar een veel sterker effect was te verkrijgen door spouwmuurisolatie.Intussen hadden wij subsidie aangevraagd bij de provincie maar even later nam Frans contact met ons op met als tip dat er nu ook de mogelijkheid bestond subsidie bij het rijk aan te vragen. Daar hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt. Frans heeft ons gedurende het hele proces van beoordelen, informatie inwinnen, offertes aanvragen e.d. steeds prettig en deskundig van advies voorzien. Wij vervingen ook onze oude houten kozijnen van de achtergevel door aluminium kozijnen. De meerprijs voor driedubbel glas bleek voor de hele achtergevel 195 euro te zijn. Het effect was echter veel meer waard omdat 200 meter van ons vandaan een drukke verkeersweg loopt. De stilte is nog steeds een verademing en we genieten er iedere dag van. En, niet onbelangrijk, het driedubbel glas isoleert ook extra. Bij elkaar gingen we met vloer- en gevelisolatie en driedubbel glas van een E-label naar een B-label. We ontvingen de subsidies en we denken dat de terugverdientijd hooguit 5 jaar zal zijn."

Pieter Floris, Eindhoven

Integraal advies

"We hebben bij EnergieWijsWonen aangeklopt, nadat we besloten hadden om in dit huis te blijven wonen. Voorwaarde was dan wel, om het huis eens grondig te renoveren. Dan komen de vragen; wat ga je doen, welke maatregelen ga je treffen, welke mogelijkheden zijn er, krijg je subsidie? Na een uitgebreide inspectie, kregen we een al even uitgebreid rapport met antwoorden op onze vragen. Hiermee werd duidelijk, welke renovaties we gingen doorvoeren en in welke volgorde. Frans Vonk van EnergieWijsWonen hebben we leren kennen als iemand met een technische- en persoonlijke interesse, die tot in de kleinste details onderzoekt, rapporteert en meedenkt. Na de verbouwingen kwam hij terug voor laatste controle en het opstellen van een nieuw energielabel. Nu wonen we in een comfortabel en een energiezuiniger huis en zijn blij met de keuzes die we hebben gemaakt."

F. Pieterse, Geldrop

Verbetering thermische schil

"Toen het noodzakelijk bleek om het pannendak van mijn huis te vernieuwen, vroeg ik me af of het nut had om mijn huis (bouwjaar 1971) ook beter te isoleren. Daarom heb ik een maatwerkadvies voor energiebesparing laten maken door EnergieWijsWonen om een volledig inzicht te krijgen in de mogelijke maatregelen voor energiebesparing voor mijn huis. Bij het adviesrapport werd het energielabel voor de bestaande situatie meegeleverd. Het rapport maakte duidelijk waar de meeste warmte in de woning verloren gaat en wat daar aan te doen is, en ook, wat het kost, wat het oplevert en welke subsidies van toepassing zijn. Op basis daarvan heb ik offertes gevraagd voor de uitvoering van de voorgestelde isolatiewerkzaamheden. Na uitvoering van de isolatiemaatregelen is het energielabel van mijn woning verbeterd. De investering verdien ik naar verwachting in xxxx jaar terug. Ik ben erg tevreden over het advies van EnergieWijsWonen."

Annelies Clijsen, Valkenswaard

Na-isolatie hoekwoning

"Ik heb in november 2010 een Maatwerkadvies Energiebesparing door EnergieWijsWonen op laten stellen voor mijn huis, bouwjaar 1963. Dit heeft voor mij een compleet en duidelijk leesbaar rapport (met energielabel) opgeleverd over de energieprestatie van mijn huis. Daarin zijn de meest gunstige energiebesparende maatregelen beschreven met de kosten, de te verwachten besparingen, en relevante subsidies en groene leningen. Ik raad EnergieWijsWonen aan om de vele afkortingen in de samenstelling van de energiebesparende pakketten qua mogelijke maatregelen te vervangen voor een meer leesbare versie. Nu is het een onnodig zoekplaatje geworden. Daarnaast zijn de geraamde kosten in het rapport van vervangen van enkel door HR++ glas in ramen gebaseerd op plaatsing in de bestaande kozijjnen, maar dat bleek niet mogelijk. Daarmee werd de investering wel een stuk hoger. Neemt niet weg dat ik de vervanging van enkel glas voor HR++ glas laat uitvoeren omdat comfortverbetering ook van waarde is. Daarnaast worden het dak en de spouwmuren geisoleerd en wordt de 16 jaar oude CV ketel vervangen door een moderne HR ketel. Samen met de uitstekende nazorg van dhr. Frans Vonk is het rapport een goed bruikbare leiddraad bij de keuze en de uitvoering van de verbeteringen !"

J. Thiesen, Eindhoven

©EnergieWijsWonen